Van Bos tot Bord

© Canva

Over voedselverwerking en verdeelplatformen

Start di 29 april '25
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Avansa Centraal Vlaanderen vzw
Rode Kruisstraat 23
9100 Sint-Niklaas

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Welke regels gelden bij het verwerken en verdelen van voedseloverschotten? En welke verdeelplatformen bestaan er in het Waasland om het aanbod te verdelen?

Kom je licht opsteken of je eigen kennis en ervaringen delen met andere voedselbossers uit de regio.


OPGELET: deze vorming is enkel voor personen met een voedselbos en/of pluktuin.

Deze workshop is de eerste in een reeks van workshops die we organiseren rond voedselbossen en pluktuinen in het Waasland. Met de reeks wensen we een lerend netwerk op te zetten en uitwisseling te stimuleren tussen iedereen die in het Waasland aan de slag is met voedselbossen en pluktuinen. We starten deze reeks info- en uitwisselingsmomenten met het thema 'voedselverwerking en -verdeling'.


Tineke D’hondt, adviseur Steunpunt Korte Keten bij Ferm vzw komt uitleggen hoe we aan de slag kunnen gaan met onze voedseloverschotten: hoe we zelf kunnen gaan verwerken en wat het wettelijk kader is. De vereisten van de eigen of externe verwerkingsruimte en de etikettering zijn zaken die aan bod zullen komen. Ze laat ook de bestaande (lokale) verdelingsplatformen de revue passeren.


We laten ruimte voor het delen van kennis en uitwisseling van ervaringen. En we sluiten af met een hapje en een drankje.

Praktisch

OPGELET: deze vorming is enkel voor personen met een voedselbos en/of pluktuin.

Sessies

  • di 29 april '25
    19:00 - 21:30
    Avansa Centraal Vlaanderen vzw - Lokaal 1.4 (1ste verdieping - linkerhoek)

Locatie(s)

  • Avansa Centraal Vlaanderen vzw Rode Kruisstraat 23
    9100 Sint-Niklaas Toon op kaart

Prijs

  • Gratis
    € 0

Begeleiding

Tineke D'hondt

Adviseur West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - PajottenlandWoon je in het Pajottenland , de provincie…
Meer over Tineke D'hondt

Davy Le Comte

Plantenfluisteraar, voedselbosontwerper en oprichter van De Eetbare Bostuin
Meer over Davy Le Comte

Isolde Vandemoortele

Ik ben een verbindend en leergierig persoon, met een passie voor stedenbouw, sociaal werk en…
Meer over Isolde Vandemoortele

In samenwerking met