Over voedselverwerking en verdeelplatformen
Waar
Avansa Centraal Vlaanderen vzw
Rode Kruisstraat 23
9100 Sint-Niklaas
Begeleiding
Welke regels gelden bij het verwerken en verdelen van voedseloverschotten? En welke verdeelplatformen bestaan er in het Waasland om het aanbod te verdelen?
Kom je licht opsteken of je eigen kennis en ervaringen delen met andere voedselbossers uit de regio.
OPGELET: deze vorming is enkel voor personen met een voedselbos en/of pluktuin.
Deze workshop is de eerste in een reeks van workshops die we organiseren rond voedselbossen en pluktuinen in het Waasland. Met de reeks wensen we een lerend netwerk op te zetten en uitwisseling te stimuleren tussen iedereen die in het Waasland aan de slag is met voedselbossen en pluktuinen. We starten deze reeks info- en uitwisselingsmomenten met het thema 'voedselverwerking en -verdeling'.
Tineke D’hondt, adviseur Steunpunt Korte Keten bij Ferm vzw komt uitleggen hoe we aan de slag kunnen gaan met onze voedseloverschotten: hoe we zelf kunnen gaan verwerken en wat het wettelijk kader is. De vereisten van de eigen of externe verwerkingsruimte en de etikettering zijn zaken die aan bod zullen komen. Ze laat ook de bestaande (lokale) verdelingsplatformen de revue passeren.
We laten ruimte voor het delen van kennis en uitwisseling van ervaringen. En we sluiten af met een hapje en een drankje.